Despre Noi
Informatii Utile
Comunicate
Legislatie
ProtectiaCopilului
Acte Necesare
Declaratii de Avere
Campanii
Audiente
Audiente

 


NOUTATI


    B-dul Al.I.Cuza nr.134, Braila
     telefon: 0239629322;0239629325
     fax: 0239614174
    Email: das_braila@yahoo.com
CAMPANII ÎN DESFĂŞURARE

CAMPANIA "AJUTĂ-NE SĂ AJUTĂM!"

banner campanie umanitaraCampania umanitara ”Ajuta-ne sa ajutam”, sustinuta de Ziarul Infobraila, impreuna cu Directia de Asistenta Sociala, a reusit sa aduca zambetul pe chipurile a trei familii nevoiase din Braila.

Actiunea de strangere a donatiilor s-a desfasurat in parteneriat cu Directia de Asistenta Sociala, Primaria Municipiului Braila si Consiliul Judetean Braila.

“Ne-am implicat si noi si Consiliul Judetean. O sa ne mai implicam, pentru ca sunt oameni care au nevoie de ajutor. Eu mai mare grija am pentru copiii acestia care trebuie sa creasca, sa se duca la scoala si sa aiba tot ce le trebuie. Pana la urma si parintii trebuie sa aiba grija de ei. Ei au un copil mai mare, are 23 de ani si nu are nicio ocupatie, dupa cum spunea si mama lui. Sunt si astfel de situatii in care trebuie sa ajutam, sa avem grija unii de altii. Primaria, Infobraila si Consiliul Judetean pot sa mai intervina si peste ceea ce se face deja. Daca stam si nu facem nimic este pacat de copiii astia, macar sa se duca la scoala”, ne-a declarat primarul Aurel Simionescu.

Prin intermediul acestei campanii, s-au colectat pentru familiile nevoiase din municipiu, alimente neperisabile, hainute, jucarii, carucioare, obiecte pe care cei cu o situatie mai buna si cu suflet mare nu le mai folosesc.

“Eu va felicit pentru initiativa, cred ca este normal sa fim langa cei care au probleme. Este normal sa fim alaturi de acesti copii, sa-si continue dezvoltarea sa mearga la scoala, in acest caz sunt trei copilasi care trebuie sa mearga la scoala si sa treaca de problemele pe care le are familia lor. E vorba de solidaritate pana la urma si pe cat se poate, putem ajuta si noi cu ceea ce putem aceste familii. Cel mai important este sa-i ajutam sa treaca de statutul de asistat si sa poata sa-si faureasca singuri un viitor. Cred ca este un lucru bun, ma bucur ca v-ati gandit sa facem o actiune de traditie, sunt foarte multe familii de acest gen si in judet, in unele localitati si cred ca impreuna putem sa extindem acest frumos proiect pe care il derulati impreuna cu Primaria Braila si Consiliul Judetean”, a declarat vicepresedintele CJ, Florin Mija.

Zeci de familii necajite au nevoie de ajutorul nostru

Printre beneficiari s-a numarat si familia lui Manoiu Florentina, cu o situatie sociala care ne-a impresionat pe toti cei prezenti, jurnalisti si reprezentanti ai autoritatilor locale. Florentina nu are un loc de munca, este divortata si are patru copii, toti elevi. Femeia traieste intr-un imobil, proprietate personala a concubinului, format dintr-o singura camera, care sta sa se prabuseasca. Tavanul este prins intr-o prelata si poate oricand sa cada peste ei.

Florentina ne-a marturisit cu lacrimi in ochi ca a incercat sa-i dea pe micuti in grija Protectiei Copilului de frica sa nu ajunga striviti sub tavanul prin care se zaresc razele de soare. Din pacate nu a gasit o solutie care sa-i permita sa se angajeze si sa-si reconstruiasca singura camaruta in care acestia supravietuiesc cu greu.

Iarna este un adevarat chin. Nu au cu ce sa se incalzeasca si oricum ar fi de prisos pentru ca zapada intra in casa prin acoperisul distrus.

Infobraila va continua seria campaniilor umanitare, cu speranta ca tot mai multi braileni vor fi sensibilizati si vor raspunde nevoii de ajutor pe care o au cei mai nefericiti dintre noi.

“In primul rand initiativa dumneavoastra este de toata lauda. Este foarte bine ca in municipiul Braila, mass-media ajuta si sprijina, este extraordinar, tinand cont de faptul ca noi suntem considerati o zona defavorizata din punct de vedere social. Sunt foarte multe familii care au nevoie de acest sprijin, chiar daca este pentru o perioada determinata. Era imposibil sa nu intram in aceasta campanie, pentru ca detinem tot ceea ce inseamna o situatie a acestor familii. Le multumim brailenilor pentru ca au venit in sprijinul dumneavoastra si au adus aceste hainute. Sunt multe familii defavorizate care declara ca nu isi trimit copiii la scoala tocmai pentru ca nu au cu ce sa-i imbrace. Este de laudat si ii multumim domnului Florin Mija pentru produsele alimentare pe care le-a donat acestor familii. In momentul de fata, fiind prima initiativa de acest gen, avem in vedere trei familii, urmand ca pe viitor sa acordam mai multor familii acest sprijin”, a declarat directorul Directiei de Asistenta Sociala, Nicoleta Oancea.

“Ajuta-ne sa ajutam” s-a dovedit a fi un succes, in ciuda faptului ca nu am putut sa acordam ajutoare tuturor celor care au nevoie de noi, incepand de azi, trei familii din Braila au putut zambi datorita brailenilor care ni s-au alaturat.